Expeditionen - Konfirmation 2020/2021

Vill Du följa med på en spännande resa?
En resa i den kristna tron, din egen personliga resa och en resa där vi möter spännande personer både från bibeln och vår egen tid.

Ny grupp startar hösten 2020.

Följ med på en resa genom kristen tro, längs vägen får du möta många spännande personer, både från Bibeln och från vår tid. Under resans gång kommer du att lära känna nya kompisar, dig själv och få veta mer om vem Gud är!

Expeditionen är en resa i fyra steg där man kan välja att vara med på en eller flera delar.

År 1
Första året är det som vi kallar konfaåret. En grundkurs i kristen tro för åttondeklassare. Vi arbetar mycket i samtalsform där det är högt till tak och alla åsikter får prövas

Vi arbetar också mycket med praktiska övningar där vi får använda alla våra sinnen.

Vi får tid att lära känna varandra och nya sidor hos oss själva.
Vi kommer att möta nya människor och få veta mer om vem Gud är.

Man behöver inte vara döpt eller kristen för att gå i konfirmation i missionskyrkan, det enda krav som ställs är en hög närvaro.

Vi möts på tisdagar kl. 15.30 – 17.30 till fika och gemenskap. Aktiviteter och samtal krig olika teman i kristen tro och andakter.

Konfirmanderna deltar också i gudstjänster regelbundet under året. Under året planerar vi även in ett antal hajker och läger.

Startdag i september, mer info kommer till er som anmäler sig.

Högtiden blir på hösten 2021.

År 2

Steg 2 är det vi kallar ”K2” ett fördjupningsår. Vi erbjuder de konfirmander som vill att fortsätta ett år då vi fördjupar kunskaperna och delar våra erfarenheter. Ett år då vi bland annat, åker en helg med båten Shalom som går på östkusten.
K2 träffas varannan vecka.

År 3
Steg 3 är ledaråret. En ledarutbildning där man får med sig grunderna i att vara ledare i barn och ungdomsgrupper. Det är några träffar per termin och så är man ute i grupper och är hjälpledare.

År 4
Steg 4 är en expedition. Vart och hur formas tillsammans med deltagarna.

Ledare:
Mia Berggren pastor i församlingen är huvudledare och tillsammans med henne kommer ytterligare ledare finnas med från församlingen.

Avgift:
Själva konfirmationsläsningen är gratis men för läger och hajker betalar du en subventionerad avgift på 1250kr vid terminens början. (Är avgiften ett problem, hör av dig så hittar vi en lösning)

görs till Mia Berggren senast onsdagen den 17 juni 2020

I anmälan behövs:
Födelsedata
Mejl
Samt mail och mobil till vårdnadshavare och eventuella allergier/specialkost.
Vill du veta mer om konfirmationsåret eller har frågor så är du välkommen att höra av dig.

Konfa bild i text